~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Saturday, August 11, 2012

~Universiti Malaysia Terengganu~

Bismillahirrahmaanirrahiim..
Assalamu'alaikum wbt..

http://matcuoi.com
Alhamdulillah..ana dapat kat sini..dekat dengan rumah..

UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU! 

Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk ana..
& course yang ana dapat ialah..

SAINS GUNAAN (PEMULIHARAAN DAN PENGURUSAN BIODIVERSITI)

Alhamdulillah!
Alhamdulillah!
Alhamdulillah!

Walaupun peluang ana nak jadi doktor tak kesampaian, ana ada peluang nak jadi cikgu biologi!
(Sebenarnya cita-cita cikgu bio ni num 1 dari doc, hehe..baik kan Allah? ;) )
Huhu..Allah..Allah baik sangat.. Syukran ya Allah..  
Nikmat ini sangat ana syukuri..

Tapi nanti ana kena jauh dari umi, abah, & adik-adik lagi..sedihnya..
Kenapa ana tak dapat nak kawal lagi perasaan homesick tu?
http://matcuoi.com
Ok, berada di Kolej Matrikulasi Johor mungkin membuatkan ana sedikit rasa lapang dari perasaan tu.Tapi tetap homesick.. Semua orang rasa apa yang ana rasa, kan? Jangan cakap ana aje yang rasa macam tu..huhu Normal la tu, kan?kan?kan?
http://matcuoi.com

Hurm..persediaan nak ke UMT? Apa ya? Semua benda insyaAllah dah settle 70% dah..
Tinggal nak medical check-up,print something sikit, wpp dan beli barang sikit.
Part yang beli barang tu alhamdulillah tak berat sangat sebab guna barang-barang yang pergi matrik hari tu aje la.. alhamdulillah..

Sahabat-sahabat..tolong doakan ana ya? Moga istiqamah dalam kebaikan dan jauh dari kemaksiatan.. Ameen..

Hati ini perlu mujahadah selalu..
Demi cinta-Nya yang Satu..

Oke..setakat ni la dulu ya!
Assalamu'alaikum wbt!


~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

2 comments:

syira wahab said...

haa....selamat untuk kita menuntut ilmu nanti... :))

ana_liyana said...

syukran syira..xsabar jumpa kamu di sana.. ;) selamat juga ya.. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com