~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Thursday, May 24, 2012

~Sanah helwah adikku!~

Assalamu'alaikum wbt!

Sanah helwah adikku!~Nurul Hidayah Binti Razali untuk kali ke-14..!
http://matcuoi.com
Waah! Ingat..kamu suda tua tauk!
Walaupun kamu tua.. sebenarnya saye lah yang lagi tua..  hehe.. sebab saye kakak kamu.. http://matcuoi.com
Jangan salah tafsir pape ye.. sebab saye sangat happy jadi kakak kamu.. jiddan! jiddan!

Okey, sedih jugak bila tak dapat wish face to face dengan kamu..
Tapi kamu tak ada jugak kat rumah.. Sebab kamu duk kat asrama.. saye pulak kat Seremban..uhuu~

Entri ni special made untukmu.. Made in my heart tauk..Rindu la budak nih.. adess..

Khas untukmu, adikku..
~Nurul Hidayah..moga hatimu sentiasa disinari cahaya petunjuk dari Yang Esa.. ameen..~
~Senyum..senyum..alalala..comel..haha~

Bismillah..

Duhai adikku..
Hari ini telah genap 14 tahun engkau menghirup udara milik Allah..
Penglihatanmu, menggunakan mata yang juga milik Allah..
Pendengaranmu, menggunakan telinga  yang dikurniakan Allah..
Percakapanmu, menggunakan bibir dari Allah..
Perbuatanmu, menggunakan segala-galanya milik Allah..
Bersyukurlah adikku!

Duhai adikku..
Bertambahnya umurmu, maka bertambahlah tanggungjawabmu..
Bertambah tanggungjawabmu, maka bertambah ujianmu..
Namun, tetapkan dirimu seorang menjadi wanita solehah,
Yang sentiasa tabah mengharungi mehnah..
Itu, harapanku padamu..
Jangan lelah dengan dunia yang palsu adikku..
Bertahanlah..kerana bahagia akhirat pasti menyusul dirimu..

Duhai adikku..
Aku ingin kamu berterima kasih kepada kedua ummi dan abah juga..
Dengan asbab mereka, engkau lahir ke dunia..
Tanpa mereka, siapalah kita..
Maka bersyukurlah sekali lagi adikku..

Duhai adikku..
Redha Allah ada pada redha keduanya.. 
Aku ingin kita mendapat redha-Nya..
Aku ingin kita semua berpimpinan tangan ke syurga-Nya..
Ya! Bersama memimpin ke jalan syurga..
Aku rebah, engkau menyokongku..
Engkau rebah, aku mendokongmu..
Jika sama-sama rebah, bergandingan untuk bersatu..
Kerana kamu adikku, dan aku, kakakmu..

Nukilan hati kakakmu,
Nurliyana Nasuha Binti Razali
11.36 pm
23.05.2012

Okey, itu untuk kamu..
Be strong ya! Perjalanan hidupmu mungkin lebih panjang, jadi jangan siakan ya!
Ingat Allah selalu adikku..
Kalau kamu rasa susah mengingati Dia..
Bacalah al-Quran, solatlah dengan khusyuk..Ingatilah kematian.. Cari hatimu di situ..

Okey.. kamu xhomesick kan kat sana? Jangan seperti saye.. Elok2 belajar, pindah sebab homesick.. haha..
Orait..dah tiba masanya! jadi orang terakhir bilang sanah helwah sama kamu.. hihik..

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan adikku hidayah..
Allah selamatkan kamu..
ameen ya Rabb.. :)

http://matcuoi.com

Okey..assalamu'alaikum wbt! papai!



~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com