~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Tuesday, February 22, 2011

~Selamat Tinggal FB & Blogku! Huhuh!~

Assalamualaikum w.b.t..http://matcuoi.com
Bismillahirrahmaanirrahiimm..Hari ni mungkin hari terakhir ana berblogging.. Ehhe~ Sedih plak rasa..huuhu~ Nape hari terakhir berblogging? Adess..tak lah akhir sangat..tapi yela, nanti da ta de masa nak berblogging kut.. Sebab ana da brenti kerja hari nih! Wee~ 2 bulan ana kerja kat computer centre, ada masa untuk blog. Tapi skarang da nak brenti kerja da.. Jadi, tade kerja, tade blog..hihi~ Sebenarnya kalo diikutkan perancangan awal ana, ana nak kerja 2 bulan lagi.. Baru dapat kumpul duit banyak-banyak..wawawa~ Tapi Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya..heheh! Ana nak ucapkan bebanyak terima kasih kat sahabat2 blogger yang sudi follow bersahabat ngan ana! Dan nak mintak maaf la nih..huu~ Mana la tau ana ada mengoyakkan hati sesape ke..maaf ya!
http://matcuoi.com huish! Eksyen plak katun nih..wuwuu~ mood : sedeh..wawa!

Nanti mesti rindu nak baca blog kak fiqa (uhibbuki fillah!), ibu Hidayahamin , perisai mahkota (sangat suka nama nih!), blog cemerlang, n banyak lagi blog kat sini yang ta sempat ana tulis..hee~

Tu yang rakan blog..huh! Rakan facebook ta kira lagi tuh! adesshh! ngee~ Tuk sayang2ku Basirah, Noraisyah, Taniameow, ira, kak nurul, kak sya..n yg lain2 lagi..huhuh! sedeh tol nih..ngeh3
Ukhuwwah fillah ya! in sya'Allahhttp://matcuoi.com
Bestnya berblogging..tapi ana lebih suka baca entri-entri orang. Entri sendiri tak beshh! Haha~ Err..result SPM..28.2 atau 14.3.. Konpius..konpiusss.. Ada kawan yang cakap 28.2.. Kenapa awal sangat? Tamo tau awal-awal.. Takot! Tapi awal atau cepat lambat..result tetap keluar, kan? Hurm, nampaknya nak atau ta nak memang kena terima. Walopum result ana ta oke, Alhamdulillah! biarlah Allah bagi ketabahan kat ati nih.. Dia dah rancangkan yang terbaik untuk ana..Kalo result oke, pun Alhamdulillah.. janganlah dimasukkan rasa bangga diri.. Sesungguhnya diri ini tetap hina..Ya Allah! Hanya kepada-Mu ku memohon moga dilindungkan dari segala penyakit hati..ameen..
http://matcuoi.comovernya mende nih! hahaha~

Nape ana nak berenti kerja? Awas..bukan untuk saja2..huhuh! Ada keperluan yang ta bole diberitahu di sini. Nanti in sya’Allah bila tiba masanya ana gitau ya! In sya’Allah.. Ana suka kerja kat sini sebab tiap2 hari bole guna internet free..ahahha~ Tapi sebenarnya kita kena kerja kerana Allah.. Yup! Bekerja kerana Allah.. Nak tak ana gitau satu cerita yang ana baca kat majalah NUR? Mari dekat mari rapat, nenek nak citer nih! Wee~

Suatu hari ketika baginda Rasulullah SAW duduk-duduk ngan para sahabat, mereka terlihat seorang anak muda sedang bekerja dengan penuh semangat.

Seorang sahabat lalu berkata, ”Kasihan anak muda itu. Alangkah bagusnya kalau usia muda dan kekuatannya digunakan untuk fisabilillah.”

Mendengar ucapan itu, lalu Rasulullah SAW bersabda, “Jangan kamu semua berkata demikian, sebab orang itu kalau keluarnya dari rumah untuk bekerja bagi mengusahakan kehidupan anaknya yang masih kecil, maka dia telah berusaha fisabilillah. Jika dia berusaha untuk dirinya sendiri, tidak sampai meminta-minta kepada orang lain, itu pun fisabilillah. Tetapi kalau dia bekerja untuk menunjuk-nunjuk apa-apa yang dimilikinya atau untuk bermegah-megah, maka itulah fisabilis syaitan atau kerana mengikut jalan syaitan..” (Riwayat At-Tabrani)

Kesimpulannya, bekerjalah! Kerana Allah! ;)

http://matcuoi.com

Sahabat2 ana sume! Ana nak gitau something nih! Wee~ Ta lama lagi nak dapat anak sdare..hahah~ Da lama sangat tunggu saat nak dapat anak sdare nih.. Due, bulan 4, in sya’Allah akak sulung ana akan melahirkan ..tolong doakan ana dapat anak sdare yang sihat2 lagi chumil2 ya! First anak sdare nih..huhu~ Btol2 jeles tengok orang lain ade anak sdare..huhuh! Err..yang beshh lagi..heheheh~ Ana nak dapat 2 anak sdare! Upss..bukan akak ana lahirkan anak kembar..tapi Mico bunting nih! Hahha~ aiyark..cepat2 la Mico beranak ya.. Tapi rasanya ana ta sempat nak sambut kelahiran baby2 baru Mico tuh..uhuks! uhuks! Tape..adik2 ana ramai..sambutlah korunk ya! Ehhe~

Nanti mesti rindu gak kat Mico..huhu~ Rutin harian seblom pegi kerja, bagi makanan kat Mico.. Mula-mula tuh, lepas bangun dari tidur, baru pegang tombol pintu bilik, suara Mico da bunyi da.. Bergesel-gesel kat kaki orang..gedik la Mico nih..hahaha~ Tapi comel! Wawawa~ Sangat2 ta kisah..hee~ Pastu time balik kerja dalam kul 1 lebih2.., dia duk tunggu kat depan pintu rumah.. Lapar la tuh, seharian kita tinggal dia.. huhu~ Kesian Mico..tapi kekadang ana sengaja lambat2kan nak bagi makanan..jahat btol..haha~ Bkan pe, slagi kita ta bagi makanan, slagi tuh dia duk bergesel-gesel ngan kita..ngee~ kan best..wawawa~

http://matcuoi.com

Haa..apakah korunk sume pelik sebab ana citer macam bukan hanya nak tinggalkan dunia blog *tuk smentara, tapi cam nak tinggalkan rumah jugak.. hehehe~ Nanti bila ana start blogging lagi in sya’Allah ana gitau ya! Memang nak tinggalkan rumah jugak..*tuk sementara..hahah~ Doakan ana dapat ilmu yang berguna dunia akhirat ya! Ta sabar sanagt nak pergi tempat tu..hee~

Okeh..akhir kalam dari ana, Selamat Tinggal Blogku, rakan-rakan blogger dan pembaca2 setia yang budiman *ada ker?..uhuks! uhuks!

Membangun bersama Islam,salam ukhuwwah fillah dari ana..

Wallhu'alam..Wassalam..

http://matcuoi.com
p/s : kpd kak fa'ija, masheh ya slalu singgah blog miss purple!

~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

10 comments:

Fa'ija maddaru said...

salam..ermm makaseh juga...ni nk kemana pl nie??? ecehh sebok nk updat..hihihi:-)

Hafriz Mohamad said...

Salam..

1st, mekaseh sbab jdikan blog Perisai Mahkota sbg slh satu blog plihan..wlaupun blog tu cincai2 sajer..

Klau bleh..jgn ler brenti trus dr blogging sbb sy tgok blog ni bnyak prkongsian2 yg brmnfaat. xbnyak blogger yg konsisten ngn cara ni..

Akhirnya..smoga maju jaya.
Salam ukhuwah, salam mujahadah. ^_^

NurKeislaman said...

ana2!!mekacih sbb slalu tolon sye....sdey,p jgn tngglkn blogging ea...

ana_liyana said...

wa alaikumussalam kak fa'ija.. ;)
adela..hehe~ wat saspen dulu..kui3.. nnti kalo tade aral mlintang..in sya'Allah ana gitau ya! :) skang ta le gitau lagi..huu~ :) masheh kak fa'ija slalu baca blog ana.. really appreciate it.. :)

ana_liyana said...

wa alaikumussalam saudara iklil..
sama2 juga.. :) blog perisai mahkota banyak info yg mrangkumi plbagai perkra sbb tu sy suka..namanya pun best..perisai mahkota..truskan ya!
in sya'Allah aktvt blogging kan sy cuba sdaya upaya gunakan utk mningkatkan iman sy sndri & shabat2 skalian.. syukran ats dorongan.. moga saudara jga trus istiqamah dalam mngejar pribadi mujahid yg soleh..ameen.. :)

ana_liyana said...

salam dalim ira! ;)
syame2!hehe~ tak lah! in sya'Allah blogging tetap dalam ingatan.. tambahan pula shabat2 ana ramai kat sini.. ana ingin slalu ada tautan hati antara kita..tautan hati kerana Allah.. in sya'Allah.. ana tetap sayang kamu! :)

Yuzwan Alli said...

bagaimana sy boleh follow anda?

syafiqah.rahmat said...

Assalamualaikum adik liyana ! ptt la lame sgt tak nmpak adik post apa2 or online kat FB :( akak rsau la ingatkan apa2 jdi kat adik.akak pn jrg post sbb asyik bz je.maaf ye dik klu liayana terasa hati ngn akak ke ape :( semoga Allah sntiasa mlindungi kamu syg :) akak sntiasa doakan utk liyaana :) mnjadi mjahidah trbaik di jalan ini. ^^ uhibukkifillah aidhon :)

ana_liyana said...

Saudara Yuzwan Ali, saudara boleh tekan kat butang follow yang kat sbelah.. syukran sudi singgah blog ni..

ana_liyana said...

Wa alaikumussalam wbt kak fiqa! ish..hehe~ xde papelah kak..alhamdulillah.. :)xde la kak, ana xde trasa hati pum..dun werry n tamo sedey2..huhuh!! ;) Syukran kak.. walaupun hanya kenal dalam blog, moga tautan ukhuwah pnuh mahabbah ni kekal selamanya in sya'Allah.. ameen.. :) syukran tuk doanya ya! in sya'Allah kak, kita sama2 cuba mnjadi mujahidah solehah yang sntiasa amalkan apa yg kita gitau org! in sya'Allah! Uhibbuki fillah jiddan! ;) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com