~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Tuesday, February 15, 2011

~12 Rahsia Tampil Berseri-episod 12 (last)~

Assalamualaikum w.b.t...http://matcuoi.com

Pagi tadi bangun..celik mata..tringat sesuatu! Birthday Rasulullah SAW rupanya!

Kami rindu kamu ya Rasulullah SAW
Alhamdulillah..Nafas masih tak terhenti, ana masih berupaya menyambut hari ni..hari yang mulia ni..Entah kenapa rasa rindu sangat kat baginda Rasulullah SAW..
Dengar orang selawat dalam radio, sayu aje hati..rindu..
Pagi tadi bukak tv9, nak tengok Tanyalah Ustaz hari ni, kul 7 pagi. Ustaz Roslan Mohamed (Pensyarah Kanan UM) sambung yang smalam, Cintai Rasul bahagian 1, Cintai Rasul bahagian 2 hari ni..
Erm..kalo sempat, ana taip kat sini point2nya yang ana catat tadi ya? in sya'Allah..tapi skarang ana nak abeskan RTB kali ini..hehe~ yang last da ni! no more RTB nanti..huhuh!
Lama btol nak tunggu wat entri kali nih! hehe~ biasalah! tamo abes cepat2..huu~ tapi kena abeskan gak sebab da episod last nih..uhhuu~
http://matcuoi.com
12. BERSIFAT PENYAYANG


Wanita dianugerahkan oleh Allah SWT sbagai ibu kepada anak-anak..
Sebab tu lah, sifat penyayang ni, merupakan satu sifat semula jadi yang Allah berikan kepada kaum hawa ni.. *sangat suka jadi kaum wanita..hihihi~ http://matcuoi.com

Meh sume kaum wanita, suburilah sifat penyayang ini terutama kepada anak2 agar mereka dapat membesar dengan kasih sayang..Haa..tahu tak? Seorang ibu sejati mempunyai naluri keibuan..jiwanya mudah terusik bila melihat kanak2 lain mnangis, apatah lagi jika anak2 itu diabaikan..

Eerr..jadi bagaimanakah dengan isu wanita yang buang bayi mereka sendri? Tergolong dalam kalangan manakah mereka tu??
Ya Allah..tegarnya mereka ya? Tegarnya mereka bunuh bayi yang ta berdosa tu? Mana hati perut mereka ni? Tade prasaan ke??! Maafkan ya kalo lancang sangat, tapi perbuatan tu memang tak patut.. Anak2 kecil dibuang merata! sanggup mereka buat macam tu..Sedangkan anak tu amanah Allah! Zuriat & kturunan mereka sendiri! Orang lain yang tade anak sanggup ikhtiar bermacam cara nak dapatkan anak.. Tapi mereka? Buang anak macam buang sampah.. Betollah..zaman jahiliah di akhir zaman.. Moga Allah lindungi hati dan diri kita daripada terjebak ke dalam perkara ni..nauzubillah minzalik..

Hurm..tapi bila difikir-fikir balik..mungkin mereka tu da tade cara lain da..sebab tu mereka sanggup buang bayi mereka sendiri.. Mereka hilang pertimbangan.. Desakan masyarakat sekeliling lagi, kan? Tapi kalo ta buat perkara terkutuk tuh, takkan kluar bayi tu..
Ya Allah..ana cakap sume ni, tuk ingatan diri sendiri gak ya! Bimbang la..sebab hidayah kalo Allah nak tarik sekejap aje.. Moga ana & sume muslimah lain terus istiqamah berjihad melawan nafsu..ameen..
Kita kan sayang Rasullullah SAW.. Ta nak baginda SAW sedih nanti kan? Malunya kita mengaku sayang akan Rasulullah SAW, tapi sunnah dan amalan baginda SAW yang terdapat dalam hadis2 tu kita ta ikut..harapnya kita dapat ikutlah selagi terdaya,kan? huhu~ in sya'Allah..

Haa..jom kita tengok budak2 kiut kat bawah ni..huu~ comel-comel btollah!

err..adakah emoticons nih yg terlebih admire @ ana camtu?? hehe~
no komen..no komen..kuikuikui..

Ustazah juga ade menyatakan wanita hendaklah selalu CANTIK!
Cantik Akhlak, Nama, Taqwa, Ilmu dan Kecantikan Idea! Oleh itu, kita hendaklah meningkatkan ketinggian inci akhlak dan keterampilan diri dari masa ke masa KERANA ALLAH!!

p/s : No tabarrujj oke? in sya'Allah..sama2 bringat..heheh~! http://matcuoi.com

Oke..salam sayang daripada ana tuk semua..moga ada yang boleh diambil pengajaran sepanjang rakaman penulisan tu ya? undur diri dulu ek? heheehe~

Membangun bersama Islam..maafkan ana jika ada tersalah info dan tersentuh, terobek
mana2 bahagian hati sume..huhu~

Wallhu'alam..Wassalam..
http://matcuoi.com

p/s : Sape nak test ye ade naluri keibuan atau tak gi tengok pic budak nangis tuh..apakah perasaan anda? ngeh3.. papai! papai! ;D

~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com