~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Wednesday, January 12, 2011

~12 Rahsia Tampil Berseri-episod 1~

Assalamualaikum w.b.t..

http://matcuoi.com
Monink sume?hehe~ pekabo iman? huhu~ iman ana biaselah..
turun naik turun naik gitu ajela..mintak2 moga naik x turun2 dah..huhu~
ana ngantuk sangat shari dua ni..kena dera ngan the youngest brother in my family tu la..hehe...

Start skola, cikgu bagi manyak3 homework kat dia, so, ana terpaksala jadi cekgu tuisyen xbertauliah malam2.. Xcukup ngan malam..pagi2 pukul 4.30 pg tu,dia gerakkan ana..suruh bangun,ajar dia wat matematik & b.melayu..haha,mujur soklan biasa2 aje..kalo x..malu ana xleh jawab nanti..ngee~ *dreaming...to be a very gud sister to my sibling!wee~in sya'Allah!*


Hehehe...lama plak iklan ya? dun worry,dah nak abess da bab2 mngarut tuh..thehee~
Sikalang, jom kita tengok tajuk kat atas tuh..12 rahsia tampil berseri99kali..cam ana ni la..huish..*perasan* Ah,pedulikan,skrang jom mula! yay!http://matcuoi.com

Jap..jap..na tau x nape ana tulis episod 1?ehehehe...sbb ade episod 2..uish..*xjawab soklan..hihik!
Umm..sbbnya, malas nak tulis panjang2..nanti readers jemu..uhuks! tape3..kita wat satu2..ya?

p/s dari penaja: Banyak2 CREDITSsss kat Majalah Nur yang best tu sbb ana rujuk info2 nih kat sana..Syukran! Syukran!


Photobucket

Majalah padat dengan info2 mnarik..pakat2 gi beli deh..! ;p


http://matcuoi.com


Ok,berbalik lagi kpd tajuk kat atas..hehe~
Rahsia tampil berseri yang pertama ialah...

1.NUR KEIMANAN

Seseorang yang memiliki keimanan yg baik, wajahnya tampak lebih berseri biarpun x mengenakan sebarang alat solek.. Wanita Islam seharusnya xikut gaya orang asing yang xmenepati ciri2 Islam semata-mata utk menjaga kecantikan..

Pakar kecantikan menyarankan utk mengekalkan kecantikan asli, kita seharusnya ambik berat pasal pnjagaan kulit & pmakanan.

Hurm..kita gak bole amalkan doa yg terdapat dalam al-Quran!
Contoh: "Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang & matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku" (Surah Yusuf:4)
Hehe..ana ade dgr,lau nak anak jd cantik plus tampan cam nabi Yusuf tu, slalu amalkan baca Surah Yusuf masa mngandung..wee~ wallahu'alam.. Kan nabi Yusuf kan terkenal dgn ketampanan yg xde tolok bandingn sbagaimana yg telah disebut dlm al-Quran..hehe ~http://matcuoi.com

Ketampanan & kecantikan nabi Yusuf jugak dihiasi ngan akhlak yang mulia..alangkah bagusnya kalo kita dihiasi peribadi seindah peribadi para nabi..huhu~

Haa...nak tahu camne nak melambatkan proses penuaan?aaaha! tip pertama..



http://matcuoi.com
Slalu2 la wat camni ya?haha..xlah..gurau aje.. em...utk lambatkan proses penuaan tu, kita bleh lambatkan minum air lepas makan nasik!
Cara ni dapat memudahkan proses pencernaan tau..Pencernaan yg baik lak merupakan rahsia awet mudaaaa......
&, sekiranya ambil makanan, kunyahlah makanan itu hingga hancur sebelum menelannya..uke?hee~
Serta! Serta! Serta jangan lupa ya utk sekalian readers yg disayangi..hehe,kita jugak perlu menjauhkan diri daripada perkara2 yang bertentangan dengan Islam seperti mengumpat, melakukan maksiat & sebagainya perkara negatif yang laen..

UKKeeyy readers,suda smpai ke penghujungnya nih.. tapi nanti ana sambung lagi ya laen kali dalam episod kedua plak ya?hehe~ ni baru rahsia tampil berseri yang pertama..k all! Cam biase,salam ukhwah fillah! membangun bersama Islam..Wassalam..
Wallahu'alam...



~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

6 comments:

arif al-bagani said...

huhu...menarik, siap ada tips...tp kat atas tue tulisan ape ek? tak dapat baca...

mgkn post nie lebih ssuai dbaca wanita sbb kaum wanita suka tampil berseri-seri...:D

saya ad pdf buku Tabarruj drpd ulama' wanita Mesir..klu nak salinan softcopynya boleh PM saya personally, mgkn leh jadi sumber idea utk terus menulis entry2 menarik ttg solekan dalam Islam..:)


Visit My Blog Berjalan Menuju Kebenaran

ana_liyana said...

Syukran sudi baca..err..tulisan mne tuh? signature ke?eerr..kalo yg tu, nama ana.

yup!btol tuh..tp kalo laki nak cuba boleh aja..

Waahh! ilmu! ilmu! in sya'Allah..Syukran sudi kongsi.. tq manyak3.. :)

Qurratul 'Ain said...

assalamualaiku...a'aa..ana pun sama dgn akhi arif kata atas tuu..tulisan x dpt baca la...simbol pe tu erk?...

ana_liyana said...

Wa alaikumussalam..hehe~ syukran sudi singgah sini ya? Urm...ukhtiy tnye sal signature ana gak ke?wee~ kalo yg tu nama ana,
nurliyana nasuha.. *btol ke tnye sal tulisan yg kat bawah skali tuh? :D

Qurratul 'Ain said...

bukan..ana tanya entry yang x dpt dibaca..mugkin enti guna tulisan yg megunakan simbol..x faham apa..tapi entry yg terbaru ahamdulillah...ana boleh baca...:)

ana_liyana said...

ow..ow..hehehe~ xdpt dikenal pasti simbol yg mane..uhuhuu~ alhamdulillah..syukran ya sudi baca & komen sini..hihi~ moga bermanfaat! ameen.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com