~أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله~

Saturday, December 25, 2010

First day kerja~huhu~

Assalamualaikum w.b.t... Salam sejahtera sumee...huhu skang ana da keje tau.. First day keje,rase down sgt2... ye la..kalut semacam jaaa.. Adess..malu pum ade. Mujur ade yg nak tunjuk ajar,ok la sket.. Orang ramai gak..huish...malu betul la..tp ni aje keje yg x meletihkan...ngeh3 Macam2 ragam ada... Budak2 dgn cara bebudaknya.. Remaja tlajak dgn cara diorang.. hehe...Budak2 pum ade,pe lagi kejenya lau bukan maen game..hihi.. Bila time's out,budak2 pum kate..."kak,tambah 50 sen lg" hehehe.. Ana pum ape lg..tmbah masa la kat bebudak tuu..
Lagi,lau remaja plak..banyak yg b'facebook..haha.. ada yang datang cc nak print tu,nak print ni.. lau dlu ana jahil jugak sal benda2 ni sume, Alhamdulillah skang da x blur da...haha.. First day keje kat cc gak,ana x pasti sama ada ana bg balance cukup ke x kat ade sorang kakak tu..huhu camne tu erk?kesilapan yang sangat2 disesali..tp nak wat camne, ana b'debar giler mase tu,tangan pum t'ketar2..kalut pum datang..ni yang xbest ni..hukhuk.. Rasa cam nak hempuk je komputer kat depan cam yang Donald Duck ngah buat skang..uhuks!uhuks!
Sekarang...baru ana tahu camne perasaan masa mula2 kerja bagi orang2 yang mudah sangat kalut cam ana.. Satu perasaan yang x best..tp... ALAH BISA TEGAL BIASA..! hehe...ae ni,ari ketiga ana keje..n.Alhamdulillah..rasa sangat2 beruntung sebab dapat cari pengalaman dulu..mintak2 xjadi kalut dah nanti.. Skang pum..ana tengah keje ni..ngeh3.. tp bleh online la...suka la keje ni..!hehehe... ;) x jadi nak hempuk komputer cam yang Donald nak buat tu..ngee~
i love my job now...sementara tunggu result keluar ni..hee~ K,stakat ni aje la..ukhwah fillah sume...Wassalam :)
~^^~Subhanallah..Alhamdulillah..Laa ilahaillallah..Allahuakbar~^^~

4 comments:

taniameow said...

Sahabatku, moga diredhai Allah!
hee~ :)

ana_liyana said...

Insya'Allah sahabatku...temanku...kawanku.... kehkehkeh...
Trimas ya! Ameen...moga dirimu juga begitu... :)

taniameow said...

hehe. insyaAllah! :)

ana_liyana said...

yayayayaaaaaaaa..... ~^_^~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Cutest Blog ^^,


Copyright© All Rights Reserved halaqahcinta-muslimah.blogspot.com